Specifikacije

offline_bolt 300 Moč KM
av_timer 53 Hitrost MpH
face 10 Max. število oseb
directions_boat 950 Teža KG

Manta 700R Jet, prav tako kot Manta 700 že na prvi pogled deluje prostorno. Zaradi Jet pogona pa vožnja z njim postane res prava zabava. Obračanje pri polni hitrosti, hitro ustavljanje, obračanje na mestu in hitri pospeški, poskrbijo, da je gumenjak še bolj obvladljiv in vožnja še bolj zabavna.

Na dolžini 7 metrov ima velike ležalne površine na premcu in krmi. Pod mehkimi ležalnimi blazinami iz posebne pene in kvalitetnega skaja so shranjevalne komore v sredini pa je izoliran prostor, ki služi kot hladilni prostor za pijačo,sadje… .

Spredaj je komora za sidro z verigo.

Zadaj je velika krmna ploščad, kjer so skrite izvlečne teleskopske stopnice, po katerih se s prijemom za ročaj brez težav povzpnemo iz vode .

Na krmni ploščadi je predal , ki služi za odlaganje mokrih stvari, kot so plavuti, maske in podobno.

Ne manjka niti tuš.

Plovba z tem gumenjakom je zelo prijetna, saj zlahka premaguje tudi slabše vremenske razmere.

Z njim se lahko podate na daljše križarjenje med otoki ali pa se zasidrate v enem od številnih zalivov s peščeno plažo. Primeren je tudi za športne aktivnosti, smučanje, vlečenje s tubo….

Karakteristike: 

Dolžina : 6,95 m

Širina : 2,68 m

Komore : 6

Maksimalno število potnikov : 10

Premer tub: 0.57m

Material tub: Hypalon Orca 1760Dtx

Tlak v komori: 0.20 bar

Material trupa in palube: poliester (vakuumska infuzija)

Teža: 800kg

Gorivo : 190 L

Maksimalna moč motorja: 230Kw/300Hp

Pogon: Alamarine Jet 245

Certifikat: Germanischer Lloyd

Manta 700 R JET ima zaradi barvne kombinacije in idealne razporejenosti na plovilu zelo luksuzen izgled. Najprej opazite rollbar obrnjen naprej na katerem je enostavno raztegniti bimini, ki pokrije skoraj polovico gumenjaka.

Konzola, nameščena na sredini je po višini prilagojena vozniku, ki ima nemoten pregled nad instrumenti in komandami motorja. Na obeh straneh je dovolj prostora, da omogoča nemoten prehod . Za zaščito pred vetrom je na vrhu konzole nameščen zatemnjen vetrobran, okoli konzole pa je pritrjen močan ročaj iz inoxa.

Na sprednji strani konzole je prostor za shranjevanje na drugi strani pa so vratca za dostop do el.napeljave. Poleg števcev in Simradovega ploterja je na levi strani stikalna plošča, poleg nje pa je vgrajen vodotesen radio , ki preko bluetootha ali USB-ja omogoča poslušanje glasbe iz drugih medijev.

Zadaj za konzolo je voznikov sedež na katerem lahko vozi v pol sedečem položaju in ima dober pregled okrog plovila. Pod sedežem je predal za shranjevanje stvari. Pred konzolo, proti premcu je velika ravna površina, obložena z ležalno blazino, pod njo pa se skriva velik predal za odlaganje prtljage, v sprednjem predalu pa je prostor za sidro z verigo in vrvjo.

Nad dobro izoliranim motornim prostorom je prav tako velika ravna površina prekrita z ležalno blazino, ki jo lahko še podaljšamo, če prevrnemo naslon klopi naprej v isto ravnino. Pokrov se dvigne s pomočjo plinskih vzmeti. Okoli motorja je dovolj prostora, da je možen dostop iz vseh strani, kar je zelo pomembno pri servisiranju. V prostoru sta nameščena dva akumulatorja.

Zadaj je velika platforma , z zložljivimi stopnicami, ki so vgrajene v platformi. Ob strani je vgrajen tuš. Na vsaki strani je velika bitev za privez.

Trup gumenjaka je narejen v 3D vakumski tehnologiji, pri kateri s pomočjo podtlaka prepojimo ojačitvena vlakna s smolo. S tem dosežemo večjo trdnost ter manjšo težo . Zaradi profiliranega dna in nizkega težišča je zelo stabilen in ima zelo dobre plovne lastnosti .

Tubusi so izdelani iz več prekatov in najkvalitetnejšega haypalona Orca 1760 dtx . Na njih so razporejeni ročaji za držanje med vožnjo.

Ko se spoznate z gumenjakom Manta 700 R JET je vožnja prava zabava. Vožnja s jet pogonom se kot že rečeno, razlikuje od vožnje s klasičnim ali Z pogonom. Treba je biti pazljiv z dodajanjem in odvzemanjem plina ter z odpiranjem in zapiranjem loput na turbini. Obračanje pri polni hitrosti, zapiranje lopute pri polnem plinu in hitro ustavljanje, pokažejo kaj zmore JET pogon. S tem pogonom se gumenjak praktično obrača na mestu .Odličen je za manevriranje v ozkih prehodih in plitvih vodah. Ko na odprtem morju potisnete ročico za plin do konca, vam postane jasno kakšne so prednosti JET pogona.

Še naprej neutrudno razvijamo in izboljšujemo naša plovila, da bi zadovoljili potrebe naših strank.

http://mantaboat.com/wp-content/themes/yachtsailing